De Expedition 6, the extended version

Expedition 6 tent lodgeDe Expedition 6 is een uitbreiding van de Expedition 4. De uitbreiding bestaat uit een derde, kleinere koepel achteraan. De totale oppervlakte van de tent wordt daarmee 43m2. Zelfs Amerikanen, toch wel gewend aan BIG, waren onder de indruk dat zo’n tent “slechts” voor 6 personen was.
De derde koepel van de Expedition 6 is weliswaar kleiner, maar hoog genoeg. Vrijwel iedereen kan dus rechtop staan in bijna de hele tent lodge.

plattgrond van de Expedition 6 Klik hier voor de plattegrond van de Expedition 6

Leefgedeelte en keuken

kijkje in de Expedition 6 De voorste koepel is ingericht zoals alle expedition tents, dus met keuken en leefgedeelte. 4 grote ramen kunnen worden geopend voor licht en frisse lucht. Zo is er altijd voldoende licht in de tent lodge. In de keuken staat een keukenblok die voldoende werkruimte biedt en opbergmogelijkheid. U vindt in de keuken een koelkast, magnetron, koffiezetter en een koelbox (voor uw dagtrips). Verder vindt u alle bestek, borden, kopjes en glazen voor 6 personen. Beddengoed ligt voor u klaar. U neemt alleen keukenlinnen en handdoeken zelf mee. De rest staat voor u klaar.

Bekijk hier de complete inventaris lijst.

Slaap gedeeltes

Expedition 6 van binnenNet als bij de Expedition 4 staan er in de grote slaapkoepel een 2-persoons queensize bed en twee eenpersoons bedden. Tussen de bedden doorlopend komt u in de derde, kleinere koepel met nog eens 2 eenpersoons bedden. Voor de veiligheid kan de achterwand van deze kleine koepel met een verborgen rits van binnenuit worden geopend.
Beide slaapkoepels hebben 1 raam en rondom ventilatie roosters. Een speciale constructie van het dak laat warme lucht ontsnappen.

Buiten de Tent Lodge

tent lodges side by side Voor de tent is een kleine luifel voor schaduw en beschutting tegen een incidentele regenbui.
De comfortabele tuinset staat bij de tent, maar kan ook eventueel binnen worden gezet.

Bij alle tenten staat een barbecue. Het is in de VS strikt verboden om in de tent te koken. Een aantal campings biedt u daarvoor een centrale keuken aan. Het gas-kooktoestel is inmiddels vervangen door electrische twee-pits kooktoestellen, maar soms wordt het gastoestel nog gebruikt als reserve.

Utah berglandschap auto wiel nachtzicht op de expedition