De Expedition 4, the original

Volop ruimte

De 4-persoons Expedition tent lodges bieden met ruim 35 m2 veel slaap- en leefruimte. De helft hiervan is voor het afsluitbare slaapgedeelte, de rest voor de leefruimte in de voorste koepel.

de 4 persoons Expedition Expedition 4 Tot 2008 bestond de Expedition 4 uit een slaapkoepel met een smallere luifel ervoor. Foto’s hiervan zwerven nog op internet, maar dit model is geheel vervangen door het nieuwe model met twee koepels. De foto’s links en rechts tonen twee voorbeelden van het nieuwe model Expedition Tent.

Door hun hoogte kunt u in de hele tent makkelijk staan en lopen. De leefkoepel biedt zelfs ruimte om de buitentafel binnen te zetten. Beddengoed ligt voor u klaar. U neemt alleen keukenlinnen en handdoeken zelf mee. De rest staat voor u klaar.

plattegrond Expedition 4 Klik hier voor de plattegrond van de Expedition 4

Keuken en woongedeelte

In het voorste gedeelte bevinden zich de keuken en het leefgedeelte, blik in de voortent groot genoeg om met een gezelschap te zitten. Door de 4 grote ramen valt voldoende licht naar binnen. Uiteraard zijn deze ramen voorzien van vliegengaas.

De keuken omvat onder andere een keukenblok met werkblad en opberg-ruimte, een koelkast, een magnetron en een koffiezetapparaat. Daarnaast zijn serviesgoed, bestek, schalen en dergelijke aanwezig. In de tent staat een klein kooktoestel voor gebruik buiten de tent. Kortom: de tent is van alle gemakken voorzien.
Bekijk de complete inventaris lijst.

De slaapvertrekken

slaap ruimte In het achterste deel van de tent bevinden zich 4 slaapplaatsen. Er staan een tweepersoonsbed (Queen-size) en twee eenpersoons-bedden (Twin-size). Daarnaast is er voldoende ruimte voor koffers en reistassen. Met gordijnen kunnen de bedden van elkaar worden gescheiden. Het slaapvertrek kan volledig worden afgesloten van het voorste gedeelte van de tent. Dit geeft privacy en houdt insecten buiten. In de slaap-vertrekken bevinden zich 4 ventilatie-roosters, een extra ventilatie-constructie in het dak en een raam uitgevoerd met gaas. Wakker worden met een prachtig uitzicht hoort immers bij het vakantie-gevoel.

Buiten de Tent Lodge

heerlijk zitten voor de tentEen kleine luifel houdt de zon en sporadische regen buiten. De comfortabele tuinset kan buiten en binnen worden gebruikt. Bij elke tent lodge staat een barbecue. Het is door de strenge regels in de VS niet toegestaan op gas te koken binnenin de tent. Veel campings hebben een kampkitchen, een centrale plek waar koken mogelijk is. Het gas-kooktoestel is inmiddels vervangen door electrische twee-pits kooktoestellen, maar soms wordt het gastoestel nog gebruikt als reserve.

zwembad op camping Mariposa roadsign van de California 49 Expedition tent in de schaduw