Zion NP/Panguitchlink naar boekingpagina van deze lokatie

De camping

tent lodge op PanguitchPanguitch KOA is een kleine, rustige camping, met voldoende schaduw, een zwembad en dicht genoeg bij het dorp Panguitch om de auto te kunnen laten staan en naar een van de restaurants te wandelen. Hoewel de stad is omgeven door bergen is de stad zelf vlak. Men hoeft dan ook geen Tour de France-deelnemer te zijn om de omgeving per fiets te verkennen.
De camping is overdag rustig, maar gedurende de namiddag en avond stroomt ze vol met kampeerders die overdag weg zijn geweest. In de avond verschijnen dan ook tientallen kampvuurtjes.
Zion trail The Dragon Rock

De omgeving

Panguitch is een klein dorp met een historisch centrum. Oude huizen van rood baksteen, kleine winkeltjes en een ontspannen sfeer. Net buiten het dorp staat, volgens de overlevering, het geboortehuis van de beruchte Butch Cassidy.

Het nabijgelegen Panguitch Lake biedt ruime mogelijkheden voor water recreatie. De route ingang van Zion NP naar Cedar Breaks National Monument via Highways 143 en 148 is ronduit schitterend. In dat park kan men genieten van grandioze uitzichten over de rood gekleurde rotspartijen, die in scherp contrast staan met de groene vegetatie. Het is een minder bezocht park, maar menig bezoeker heeft aangegeven het tot een van de mooiste te rekenen uit de omgeving.
De grootste trekpleisters in deze omgeving zijn Bryce Canyon NP en Zion National Park. Bryce Canyon staat bekend om de intimiteit en de onbeschrijfelijke uitzichten. Zion is het ultieme park voor schitterende wandelingen. Daarvan zijn The Narrows en Angels Landing de bekendste. En ons inziens de mooiste.

trailhead Bryce canyon Panguitch zwembad

Meer informatie over onze tent lodges in Panguitch

link naar boekingpagina van deze lokatie


Zie grotere kaart
cedar breakswelcome sign