Utah

Utah mapUtah motto
Utah flag

Feiten en cijfers

Utah populatie: 2.764.000
Hoofdstad: Salt Lake City
Het motto van de staat: Industry
Bijnaam: The Beehive state
Oppervlakte: 84.900 sq Mi = 212.753 sq km (5 x Nederland)

Korte impressie

Utah was de 45e staat die zich bij de unie voegde in 1896. De naam “Utah” stamt af van de naam van de Ute tribe en betekent ‘mensen van de bergen’.
grens van 4 staten Utah grenst aan 6 staten: Arizona, Colorado, Wyoming, Idaho, Nevada en New Mexico. Samen met Arizona, Colorado en New Mexico vormt Utah de enige ‘four corners’ van de USA, een plek waar 4 staten elkaar raken.
Hawaii en Utah zijn de enige 2 staten in de USA die een totaal verbod kennen op alle vormen van gokken. Utah is ook de meest religieuze staat binnen de VS, waarbij zo’n 60% van de inwoners lid is van een kerk. De reiziger zal dit merken, doordat op zondag niet alles open is in Utah. Of omdat winkels en benzinepompen na een bepaalde tijd ‘s avonds geen alcohol meer (mogen) verkopen.

Corona arch De staat telt 5 nationale parken: The Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion, plus een aantal National Monuments. Er zijn maar een paar grotere steden: Salt Lake City, Provo-Orem, Logan, St George en Cedar City. Utah is dan ook een zeer lege staat, met veel landbouw, berggebied, woestijn en kale vlaktes. Maar Utah is geen enkel moment saai, elke bocht in de weg kan een totaal ander landschap opleveren.
utah nummerbordIn 2002 werden de Winter Olympic Games georganiseerd door Salt Lake City, wat Utah nog populairder maakte voor skiën. De droge, poedersneeuw van de Wasath Range wordt beschouwd als een van de beste om de skieën. Vandaar de Utah slogan: ‘The greatest snow on earth!’. U kunt de faciliteiten van de Olympische spelen bezoeken en in de winter afdalen langs de hellingen en over de pistes die voor deze spelen werden gebruikt. Onze zuster-onderneming America’s Exclusive verzorgt elke winter reizen naar deze geweldige sneeuw voor die-hard en verwende skieërs.

Utah heeft een sterk variërend klimaat, maar in de zomer over het algemeen een droog, warm woestijn klimaat. Temperaturen in Salt Lakte City stijgen tot wel 38oC in de zomer. In de winter dalen ze zelden tot ver onder het vriespunt, hoewel het er wel regelmatig vriest.

America’s Tent Lodges in Utah

De tent lodges die wij aanbieden in Utah zijn in 2016 te vinden in Panguitch. Deze locatie bevindt zich in het zuid-westen van de staat, midden tussen de meeste Nationale parken.