Mesa Verde/Cortezlink naar boekingpagina van deze lokatie

Vaak hebben onze gasten Cortez (soms nog op het laatst) uit hun reisplan geschrapt vanwege tijdgebrek. Dat is bijzonder jammer, want u beleeft hier een stuk USA dat u nog nergens op uw reis zag. Bovendie bereikt u vanaf hier een aantal adembenemend mooie plekken. Een absolute aanrader en vaak een hoogtepunt voor wie er wel is geweest.

De Camping

camping van Cortez Cortez KOA ligt net buiten het stadje Cortez. Vanaf de camping heeft u een mooi uitzicht op het plateau van Mesa Verde National Park. Aan de andere kant ziet u vanaf de camping de enorme pieken van de Rocky Mountains liggen. De camping is netjes, schoon en heeft voldoende ruimte. Vanwege de dalende temperatuur sluit het zwembad begin september, maar er is altijd vermaak in de vorm van basketbal, volleybal en “horse shoes”.
Cortez heeft voor uit eten en gezelligheid heel veel te bieden, met een flink aantal erg goede restaurantjes. De stad en omgeving mogen zich verheugen op een nog altijd groeiende belangstelling van toeristen.
de weg naar het oosten mijn activiteiten

De omgeving

Op 15 minuten van de camping bevindt zich het plateau van Mesa Verde National Park, mesa verde NP. Hier bevinden zich de beroemde rots-woningen.
Vanaf Cortez maakt u een dagtocht via de San Juan Skyway. Deze voert u onder andere over de Million Dollar Highway tussen Ouray en Silverton. Een onvergetelijke ervaring. Deze rit is ook prima over twee dagen te verdelen met een tussentijdse overnachting in Telluride

Bezoek ook eens Durango, een historisch en sfeervol Rocky Mountain mijnstadje, waar u aan boord kunt van een van de mooiste stoomtrein ritten van de VS. 
Op uw route naar of vanuit Cortez komt u waarschijnlijk door Monument Valley. Dit voert u in gedachten terug naar de tijd van het Wilde Westen, John Wayne-stijl. De indrukwekkende natuur vormde dan ook meermalen het decor voor zijn films.

rodeo Theater van Rico  superb: Millon dollar highway

Meer informatie over onze tent lodges in Cortez

link naar boekingpagina van deze lokatie


Zie grotere kaart
natuurMexican Hat