Death Valley NP/Lake Isabellalink naar boekingpagina van deze lokatie

De camping

lake IsabellaLake Isabella KOA is een rustige camping, gelegen in de bergen rondom Lake Isabella. Een zwembad, recreatie-ruimte, speeltuin en winkeltje zijn aanwezig. Bijzonder is dat de camping een heuse bar heeft, waar ‘s avonds de camping gasten en de locals graag vertoeven. Gedurende de zomermaanden worden activiteiten georganiseerd, zoals pannenkoeken-ontbijt, filmavonden en cowboy-ontbijt. In het weekend is de camping vaak druk met mensen die Los Angeles en andere grote steden ontvluchten. Ook heeft de camping een hele leuke waterspeeltuin voor de kinderen.
De kampkitchen op deze camping is geweldig, een grote en schone plek om samen met andere campinggasten heerlijk te koken, te praten en een biertje te delen.
Death Valley oude mobil benzinepomp

De omgeving

Serengeti tent lodgeDeze regio leent zich bij uitstek voor buitensporten: Jet Skiing, rafting, varen, vissen, windsurfen en zwemmen, maar ook mountain biken, quad-rijden en off-road rijden. Doet u het liever iets kalmer aan, dan zijn er mooie wandelingen naar watervallen en natuurlijke water-glijbanen. De Kern River en zij-riviertjes bieden tientallen plekken waar u heerlijk kunt zwemmen of zich in opblaasbanden met de stroom kunt laten meedrijven.
Het Isabella Lake, waar stad, camping en de omgeving naar zijn vernoemd, is een kunstmatig meer dat ontstaat uit het indammen van de Kern river. Net als heel California heeft het gebied de laatste jaren te maken met grote droogte. Het meer droogt daardoor nog altijd verder op.
Om in Lake Isabella te komen wringt u zich vanuit Bakersfield omhoog door een smalle kloof die u deelt met de Kernriver. Vanuit Lake Isabella KOA maakt u een geweldige dagtrip naar de de “trail of 100 giants”, op ongeveer een uur rijden. Een makkelijke wandeling voert langs 100 schitterende Sequoia bomen. Dichterbij zijn Silver City Ghost Town en het Native American Cultural Center een bezoek waard.

Death Valley ligt minder dan twee uur ten oosten van de camping, te bereiken via de 395 ook wel “de weg achterom de National Parks” genoemd. Vanaf deze weg komt u via de beroemde Tiogapass in Yosemite NP.

waterpret op de camping waterpret in kernriver fascinerende cacti: Joshua Tree

Meer informatie over onze tenten in Lake Isabella

link naar boekingpagina van deze lokatie


vergroot de kaart
De weg vanuit BakersfieldEen zwemmiddag in Kern River