Grand Canyon/Williamslink naar boekingpagina van deze lokatie

De camping

Camping in Williams Grand Canyon KOA ligt langs Highway 64. Deze weg brengt u van Williams (en dus van Highway 40) naar de zuidingang van het beroemde Grand Canyon NP. De receptie van de camping is nieuw gebouwd, net als het zwembad en andere faciliteiten. De receptie reserveert graag the Grand Canyon Railway, of een helicopter-, jeep-, ATV- of rafting-tour voor u.
Op de camping wordt veel georganiseerd. Zoals de Cowboy cookouts, life music in het weekend en in de receptie staat een geweldige coffeebar.
Hou er rekening mee, dat het hier woestijngebied is. Onlangs soms hevige regen- en onweersbuien die het gebied teisteren, is de totale neerslag per jaar laag. Vers water is hier dan ook schaars en er wordt alles aan gedaan om het verbruik ervan te beperken. Door de extreme droogte die regelmatig in de zomer voorkomt, is het soms niet toegestaan te barbecueën met houtskool en een enkele keer is zelfs kampvuur maken verboden.
native american oude pickup truck

De omgeving

De Grand Canyon is veruit de bekendste bezienswaardigheid in de buurt. Dit overbekende nationale park is indrukwekkend,along route 66 maar erg moeilijk te bevatten. Het is zo groot, dat het niet makkelijk is er een helder beeld van te krijgen. Om de Canyon echt te begrijpen en te waarderen, adviseren wij om een stuk af te dalen. Er ligt een aantal geweldige wandelpaden tegen de berghelling aan, waarlangs u kunt afdalen.
Het is niet mogelijk in één dag naar de Colorado rivier te lopen en weer naar boven te komen. Maar laat u daardoor beslist niet weerhouden om een stuk de canyon in te lopen.

Dit deel van Arizona heeft nog veel meer te bieden. Bijvoorbeeld het heerlijke stadje Sedona met Oak Creek Canyon en Slide Rock SP. Dichtbij vindt u ook Sunset Crater Volcano NM, prehistorische cliff woningen in Walnut Canyon NM en veel meer. Op een uur afstand van de camping vindt u het meest authentieke stuk van de Route 66 en dichterbij het unieke wildpark Bearizona.

chevrolet apache grand canyon express grand canyon

Meer informatie over onze tent lodges in Williams

link naar boekingpagina van deze lokatie


vergroot de kaart
het kampvuur El Tovar tower