Veel gestelde vragen / FAQ

Op deze pagina is een aantal vragen samengebracht die ons met regelmaat worden gesteld. Met ons beste antwoord erop.
Uiteraard kunt u uw vraag altijd stellen als deze hier niet bij staat. Neemt u daartoe contact met ons op.


Zijn er wilde dieren?

In de gebieden waar de tenten van ons staan, komen wilde dieren voor. De campings zijn echter allemaal druk bezocht en er staan vaak omheiningen omheen. Niet de plaats dus waar veel wild naar toe trekt. U zult wel veel eekhoorns, vogels en klein wild rond uw tent vinden. Coyotes en dergelijke grotere dieren brengen slechts zeer sporadisch een bezoek aan de camping. Beren op de camping hebben wij nog niet van gehoord.
terug naar boven


Hoe veilig zijn de campings?

We hebben campings geselecteerd die voldoen aan onze eigen lijst met voorwaarden. Goede sanitair (en schoon), een zwembad, een kampwinkel, een receptie met voldoende bezetting, een speelgelegenheid voor kinderen en beveiliging waar nodig. De aanwezigheid van camping-personeel is al een veiligheidsfactor en speciaal in de buurt van de grote steden zijn alle campings voorzien van omheining en toegangscontrole.
terug naar boven


Ik wil (een stuk) van Route66 rijden?

Route66 als zodanig bestaat niet meer, het wegnummer is officieel niet meer in gebruik.
Deze legendarische weg uit de jaren ’20-’60 is inmiddels op veel plaatsen vervangen door snelwegen. De route liep van Chicago naar het zuiden en dan westwaarts tot in Santa Monica (Los Angeles). U kunt naar schatting nog 85% van de oorspronkelijke route rijden met een gewone personenauto. U heeft daarvoor wel speciale kaarten en beschrijvingen nodig om de weg te vinden.
Op een uur afstand van de camping in Williams vindt u in Seligman een mogelijkheid een deel van de oorspronkelijke route te volgen tot aan Kingman. Dit is volgens intimi het best bewaarde en langste originele stuk Route66.
terug naar boven


Kan ik vanaf jullie tent lodges Yellowstone NP bezoeken?

Yellowstone NP ligt te ver van onze tent lodge lokaties af om in een dagtrip te bezoeken. Maar het kan wel.
Dan zorgen we ervoor, dat de reis eindigt in Salt Lake City. Zoals bijvoorbeeld in de tour om-en-om. Dan is de reis eenvoudig te verlengen om Yellowstone te bezoeken. Dit park ligt op een dagreis afstand van Salt Lake City.
Staat een bezoek aan dit National Park hoog op uw wensenlijst tijdens de reis naar de VS? In het programma van ons andere label America’s Exclusive vindt u schitterende reizen naar Yellowstone.
terug naar boven


Klopt het dat je door rood mag rijden in Amerika?

Ja, dat klopt met een paar mitsen en maren.
Officieel mag u rechtsaf slaan als het verkeerslicht rood is. U mag doorrijden als u eerst volledig tot stilstand komt (net als bij een stopbord), u het andere verkeer niet hindert en als u na de bocht op de rechterbaan kunt en gaat rijden. Uiteraard geldt dit alles niet als er het bord ‘no turn on red’ staat.
terug naar boven


Mijn kinderen willen ook in de huurauto rijden, kan dat?

Ja, dat kan, maar niet zonder meer. Als u met meerdere bestuurders wilt rijden, dan adviseren wij u graag op welke wijze u het beste de auto kunt huren.

Als uw kinderen ouder zijn dan 21, maar jonger dan 25 en toch de auto willen besturen, dan bent u verplicht een under-aged verzekering af te sluiten. Met plezier vertellen wij u exact welke meerkosten dit in uw geval betekent.
terug naar boven


Hoe werkt het met de stopborden?

Op veel plaatsen treft u stopborden aan. Als onder het bord een klein bordje hangt met “4-way stop” of “all-way stop”, dan gelden speciale regels. U rijdt op tot aan de stopstreep en houdt ondertussen het andere verkeer in de gaten. Degene die als eerste tot stilstand komt, rijdt ook als eerste weer weg. Het first-come first-served principe.
Amerikanen zijn hier erg scherp op. Dat betekent, dat als u twijfelt en blijft staan, het hele kruispunt stilstaat.
terug naar boven


Amerikanen staan zeer beleefd in de rij, klopt dat?

Ja, dat klopt. U zult vaak zien dat er één rij staat, terwijl er meerdere loketten of kassa’s open zijn. Op die manier wordt altijd degene die als eerste kwam ook als eerste geholpen. Vormt u een tweede rij, zoals wij in Nederland gewend zijn, dan wordt u dat hoogst-kwalijk genomen en het kan zelfs voorkomen dat u niet geholpen wordt door het personeel.
terug naar boven


Wat kost de toegang tot de Nationale Parken?

De toegang tot één park varieert, maar is meestal zo’n $20 of $25 per voertuig.
Wij adviseren om bij het eerste National Park een zogenaamde “America the Beautiful – National Parks and Federal Recreational Lands Pass” te kopen (wat eerder de “Golden Eagle Pass” heette). Deze kost $80, hetgeen ongeveer overeenkomt met de toegang tot 3 parken. Met deze Pass hebben alle inzittenden van uw auto toegang tot alles wat met National begint. De Pas is een jaar geldig.
terug naar boven


Klopt het dat je koffer niet op slot mag?

Ja, dat klopt. Maar er is wel iets meer over te zeggen.
De Travel Security Administration (TSA) stelt regels op voor de veiligheid van het vliegen naar en binnen de USA. Eén van de huidige regels is, dat de TSA altijd de inhoud van uw ruimbagage moet kunnen controleren. Om dat mogelijk te maken, mag uw ruimbagage niet zijn afgesloten.
Wilt u uw koffer toch afsluiten, dan kunt u gebruik maken van een “Travel Sentry Approved” slot. Nieuwe koffers zijn soms voorzien van een dergelijk slot. Ook bestaan er kofferbanden die voorzien van een cijferslot èn goedgekeurd zijn door de TSA. In geval van controle kan de TSA de sloten van zo’n koffer of kofferband openen met een speciale sleutel en na inspectie weer sluiten. Als dat gebeurt, dan vindt u in uw koffer een briefje dat aangeeft dat uw koffer gecontroleerd is.
terug naar boven


Kan ik naar beneden lopen in de Grand Canyon?

Ja en nee. Als u bedoelt ‘kan ik een stuk naar beneden lopen’ dan is het antwoord: ja en dat moet u ook vooral doen. Er zijn diverse wandelpaden naar beneden. Wij van America’s Tent Lodges vinden de wandeling bij de Bright Angel Lodge de mooiste.
Als u bedoelt ‘kan ik helemaal naar beneden lopen”, dan is het antwoord: nee niet zonder meer. De afstand tot aan de Colorado rivier en terug, is te groot voor één dag. Dat betekent bij de rivier overnachten en de volgende dag terug naar boven. U moet dan slapen op de Phantom Ranch, de enige mogelijke plaats hiervoor. Om daar te slapen, heeft u een permit nodig en deze worden per loting verdeeld, telkens 6 maanden vooruit. Via de website van de Grandcanyon op de www.nps.gov kunt u zich inschrijven voor de verloting.
terug naar boven


Op welke leeftijd mag ik gokken in Las Vegas?

De minimale leeftijd om te mogen gokken in Las Vegas is 21 jaar. Alle excuses om dit op jongere leeftijd te mogen, zijn al eens gehoord en lopen op niets uit. lees wat Vegas zelf zegt. Kinderen onder de 21 mogen door het casino lopen mits samen met een volwassene. Zij mogen niet stilstaan en beslist niet in de buurt komen van gokkasten of goktafels. Hierop wordt streng toezicht gehouden.
terug naar boven


Hoelang moet mijn paspoort geldig zijn?

Op de dag dat u vertrekt uit de VS moet uw paspoort nog één dag geldig zijn. U komt de volgende dag in Nederland aan en mag alleen met een geldig paspoort het land in.
De regel dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn bij thuiskomst geldt niet.
terug naar boven


Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Nee. Ons Nederlandse rijbewijs volstaat voor de autohuur in de VS. Behalve als u de auto huurt in de staat Florida of in de staat Georgia. Daar moeten zowel de bestuurder als eventuele bijrijder(s) een internationaal rijbewijs kunnen tonen.
terug naar boven


Wanneer moet ik mijn ESTA visum aanvragen?

Dit zijn eigenlijk twee vragen ineen.
Over ESTA bestaat veel onduidelijkheid. Om te beginnen: het is geen visum. Het is een toestemming om naar de VS te vliegen. Zonder ESTA mag je het vliegtuig niet in. U kunt nog altijd een ‘echt’ visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat, maar dat is alleen nodig in specifieke gevallen. Normaal wordt het visum voor inwoners van west-europese landen toegekend door de douane op de luchthaven. Wij hebben een aparte pagina aan de ESTA besteed, klik hier.
De ESTA moet uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn aangevraagd. Aangezien de ESTA 2 jaar geldig is, adviseren wij pas kort voor vertrek deze aan te vragen. Dan kunt u maximaal gebruik maken van de houdbaarheidsdatum mocht u in de toekomst nogmaals naar de VS willen gaan.
terug naar boven


Wat mag ik meenemen uit de VS?

In de VS kunt u een aantal artikelen goedkoper aanschaffen dan in Nederland en Europa. Kleding is er goedkoper, evenals electronica zoals tablets, computers en smartphones. Verdiep uzelf van te voren uitgebreid op de zaken waar u op moet letten bij de aanschaf. Of en wat u mag invoeren wordt bepaald door de regels van de douane. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar de pagina’s van de belastingdienst/douane.
terug naar boven


Is mijn paspoortnummer een nul of een o?

De letter O en het cijfer 0 zijn zeer moeilijk van elkaar te onderscheiden. Om verwarring te voorkomen is daarom internationaal afgesproken dat een paspoort nummer nooit de letter O bevat, maar alleen het cijfer 0.
Volgens ons was het nog slimmer geweest om beide karakters niet toe te staan, maar goed, dit is de regel.
terug naar boven