ESTA registratie voor reizen naar Amerika

Homeland security sign at the airport Reizigers naar de VS moeten minimaal 72 uur voor vertrek on-line persoonlijke gegevens en paspoort informatie registreren bij het department of Homeland Security. Na het indienen van de aanvraag krijgt u een application number en meestal vrijwel meteen toestemming om naar de VS te vliegen. Bewaart u het application number voor toekomstig gebruik, niet persé noodzakelijk, welk handig.

gate at the airport In het vliegtuig hoeft u hierdoor niet langer het groene formulier in te vullen om een toeristenvisum aan te vragen. Belangrijk om te onthouden: de douane op het vliegveld bepaalt uiteindelijk of u wordt toegelaten tot de VS. De electronische registratie ESTA is dus wel verplicht, maar garandeert geen toegang tot de VS. De ESTA geeft alleen toestemming om naar de VS te vliegen.

Sinds september 2010 is de ESTA registratie niet meer gratis, maar kost u $14 pp. Meer hierover leest u op de speciale ESTA pagina’s van de Amerikaanse ambassade: http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_waiver_program2.html
Uw ESTA is twee jaar geldig, of zolang uw paspoort geldig is (whatever comes first). Indien u binnen twee jaar nogmaals naar de VS gaat, hoeft u op de ESTA website alleen uw nieuwe reisgegevens in te voeren.

Een belangrijke opmerking: er wordt nog altijd misbruik gemaakt van de onbekendheid van de ESTA registratie door bedrijven die aanbieden om namens u de aanvraag in te dienen. Uiteraard is dat tegen betaling. Wij adviseren u om daar niet op in te gaan. Het zal u niet schaden, maar het is volstrekt onnodig extra te betalen voor de aanvraag. U kunt dit zeer eenvoudig zelf doen. Belangrijk is daarom wel, dat u de juiste website kiest. Het adres voor uw ESTA aanvraag is https://esta.cbp.dhs.gov/