Informatie voorafgaand aan uw vakantie

best getaway awardpalmen, altijd een vakantiegevoelIn dit gedeelte hebben we informatie verzameld die van pas kan komen bij het voorbereiden van een vakantie naar de VS. We hebben ons sterk beperkt, want er is immers ontzettend veel informatie voor handen. Wat overbleef was onderstaande informatie die ons nuttig en/of leuk leek voor de voorpret op de vakantie naar de VS.

Bij ESTA informatie vindt u uitleg over de verplichte ESTA registratie bij het Department of Homeland Security. Voor de gehaaste bezoeker: het adres van de juiste website is https://esta.cbp.dhs.gov/
De FAQ sectie bevat een aantal vragen die ons regelmatig worden gesteld en onze antwoorden erop. Nieuwe vragen en antwoorden worden regelmatig toegevoegd.
Bij media uitingen staat een aantal links naar Internet vermelding over ons. Handig voor uw beeldvorming van America’s Tent Lodges en de tenten. Ook een paar verschijningen in gedrukte media zijn opgenomen.
In de foto gallery is een verzameling schitterende hi-res foto’s te vinden. Deze zijn te gebruiken voor het eigen foto-album of wellicht zelfs als vergroting aan de muur.

Handige hulpjes

Reizen met kinderen

Als u met minderjarige kinderen reist waarvan de achternaam niet gelijk is aan die van de (twee) begeleidende volwassene(n), dan is het sterk aan te raden om een toestemmingsformulier mee te nemen. Dit formulier kunt u hier downloaden. Voor meer informatie over op deze wijze reizen met kinderen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Paspoort geldigheid

Er blijft veel onduidelijk over de geldigheidsduur van het paspoort. Nederland staat op de lijst van de zogeheten 6-maanden-club. Dit zijn landen waarvoor het voldoende is dat uw paspoort nog geldig is tot het moment van de terugreis. Nog specifieker: het paspoort moet één dag langer geldig zijn dan uw terugreis begint, want u komt de volgende dag in Nederland aan. De volledige lijst van de 6-maanden club kunt u hier downloaden.

The colorado bij Page Red Canyon State Park The police anno 1950