Utah

Utah mapUtah motto

Feiten en cijfers

Utah flagUtah populatie: 2.764.000
Hoofdstad: Salt Lake City
Het motto van de staat: Industry
Bijnaam: The Beehive state
Oppervlakte: 84.900 sq Mi = 212.753 sq km (5 x Nederland)

Korte impressie

Utah was de 45e staat die zich bij de unie voegde in 1896. De naam “Utah” stamt af van de naam van de Ute tribe en betekent ‘mensen van de bergen’.
grens van 4 staten Utah grenst aan 6 staten: Arizona, Colorado, Wyoming, Idaho, Nevada en New Mexico. Samen met Arizona, Colorado en New Mexico vormt Utah de enige ‘four corners’ van de USA, een plek waar 4 staten elkaar raken.
Hawaii en Utah zijn de enige 2 staten in de USA die een totaal verbod kennen op alle vormen van gokken. Utah is ook de meest religieuze staat binnen de VS, waarbij zo’n 60% van de inwoners lid is van een kerk. U kunt dit nog altijd merken, doordat op zondag niet alles open is in Utah. Of omdat bijvoorbeeld winkels en benzinepompen na een bepaalde tijd ‘s avonds geen alcohol meer mogen verkopen.

Corona arch De staat telt 5 nationale parken: The Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef and Zion, plus nog een aantal National Monuments. Er zijn maar een paar grotere steden: Salt Lake City, Provo-Orem, Logan, St George en Cedar City. Utah is dan ook een zeer lege staat, met veel landbouw, berggebied, woestijn en kale vlaktes. Maar Utah is geen moment saai, elke bocht in de weg kan u voor een totaal ander landschap stellen.

utah nummerbordIn 2002 werden de Winter Olympic Games georganiseerd door Salt Lake City, wat Utah nog populairder maakte voor skiën. De droge, poedersneeuw van de Wasath Range wordt beschouwd als een van de beste om de skieën. Vandaar de Utah slogan: ‘The greatest snow on earth!’. U kunt de faciliteiten van de Olympische spelen nog altijd bezoeken en in de winter ook nog afdalen langs de hellingen en over de pistes die voor deze spelen werden gebruikt. Op America’s Exclusive vindt u een reissuggestie om van deze geweldige sneeuw te genieten.

Utah heeft een sterk variërend klimaat, maar over het algemeen kent het een droog, warm woestijn klimaat. Temperaturen in Salt Lakte City stijgen tot wel 38C in de zomer. In de winter dalen ze zelden tot ver onder het vriespunt, maar het vriest wel regelmatig.

America’s Tent Lodges in Utah

De tent lodges die wij aanbieden in Utah zijn in 2014 te vinden in Panguitch. Deze locatie bevindt zich in het zuid-westen van de staat, waar de meeste Nationale parken zijn.