Colorado

kaart van ColoradoColorado motto

Feiten en cijfers

Colorado vlagColorado inwoners: 5.029.000
Hoofdstad: Denver
De staat motto: Nil sine Numine (Niets zonder de Voorzienigheid)
Bijnaam: Centennial state
Oppervlakte: 103.717 sq Mi = 268.627 sq km (6.5 x Nederland)

Korte beschrijving

fixer upper huisColorado is een ruige, maar schitterende staat. Een groot deel van de staat wordt bedekt door de hoge pieken van de beroemde Rocky Mountains. Colorado is ook de hoogst gelegen staat van de VS en heeft meer toppen boven de 14.000 feet dan elke andere staat. De “Grand Mesa” in het noordwesten is de grootste hoogvlakte ter wereld.
Het schitterende berggebied is een van de mooiste en meest indrukwekkende in de VS en maakt Colorado een zeer aantrekkelijke bestemming voor reizigers. In de zomer dankzij aangename temperaturen en weinig neerslag en in de winter met een ruime hoeveelheid sneeuw die honderden kilometers fantastische ski-pistes oplevert. Wilt u een geweldige sneeuwvakantie met gegarandeerd sneeuw? Kijk dan eens bij aanbod van America’s Exclusive voor de winter.

de weg in rocky mountains npDe bekendste plaats van Colorado is uiteraard Denver, de heerlijk relaxte hoofdstad van de staat. Denver heeft veel te bieden. U kunt er genieten van een geweldig klimaat, want Denver kent meer zonuren per jaar dan Miami! En dat is maar een van de pluspunten van deze heerlijke stad. Een andere is dat de majestueuze Rocky Mountains op nog geen halfuur afstand liggen. De indrukwekkende bergen zijn vanaf vele plekken in de stad te zien. straatbeeld denver

In Denver vindt u op de trappen voor het staats regeringsgebouw de aanduiding dat u zich exact een mijl boven de zeespiegel bevindt. Vandaar de naam “Mile-high city”. Denver zal u aangenaam verrassen met de vele restaurantjes, bars, terrasjes, boetieks en het straatleven.

America’s Tent Lodges in Colorado

De tent lodges van America’s Tent Lodges staan in Colorado in Cortez. Deze lokatie bevindt zich in de zuidwest hoek van de staat bij, onder andere, Mesa Verde NP.