Californië

Kaart CaliforniaCalifornia motto

Feiten en cijfers

california flagCalifornia populatie: 37.254.000
Hoofdstad: Sacramento
Motto van de staat: Eureka (I found it)
Bijnaam : The Golden State
Oppervlakte: 155.954 sq Mi = 403.934 sq km (10 x Nederland)

Korte impressie

Sinds 1968 draagt Californië de bijnaam: ‘The golden state’. De staat heeft dit deels te danken aan de gold rushes die in recent verleden goudzoekers naar deze staat lokten. Daarbij komt California state flowerdat de state flower een golden poppy is. Volgens sommigen is de bijnaam ook afgeleid van de American Dream, waarin ‘naar het westen trekken’ stond voor het vinden van geluk en rijkdom. Verder naar het westen dan California kan men niet in de VS, dus werd California voor veel gelukzoekers het eindpunt op deze trek naar het westen. Californië heeft (mede daardoor?) de meeste inwoners van alle staten in de US.

Het hoogste en het laagste punt in continentaal US bevindt zich in Californië. Het laagste is 282 feet onder zeeniveau in Death Valley en het hoogste 14.500 feet op Mount Whitney.

petalumaCalifornië kent veel verschillende klimaten, dankzij de verschillende landschappen die het bezit. Het zuidoosten van de staat bestaat uit woestijn en bergen waar het erg heet en droog is. Dit in tegenstelling tot het noordwesten waar de regenval kan oplopen tot meer dan 3000 mm per jaar.
California kent een verbijsterende 70% zonuren. Daaraan dankt de staat ook haar grootste inkomsten: de landbouw. Katoen, rijst, noten, knoflook, sinaasappels en ander fruit; u ziet het overal om u heen als u door California rijdt. En niet te vergeten een steeds groter wordende verbouwing van wijndruiven.

Yosemite NPMet steden zoals Los Angeles, San Diego, San Jose and San Francisco, is ook California’s stedelijk gebied erg divers en interessant. Deze steden staan in de top 15 van dichtst bevolkte steden van de US. U vindt er echter ook rust in wonderschone parken zoals Death Valley, Joshua Tree, Yosemite en the Redwoods. Maar ook minder bekende, maar niet minder mooie, parken zoals Lassen Volcanos en Channel Islands.

America’s Tent Lodges in California

De tent lodges die wij in 2014 in California aanbieden zijn te vinden in Mariposa (vlakbij Yosemite), Lake Isabella (vlakbij Sequoia en Death Valley), San Diego en bij Santa Paula op Ventura Ranch