Arizona

arizona kaartarizona motto

Feiten en cijfers

arizona vlagArizona populatie: 6.392.000
Hoofdstad: Phoenix
Motto van de staat: Ditat Deus (God enriches)
Bijnaam: Grand Canyon State
Oppervlakte: 113.900 sq Mi = 294.315 sq km (7 x Nederland)

Korte impressie

Canyon de Chelly NPArizona is een droge en hete staat. Fascinerend in ruigheid. Een groot deel van de staat bestaat uit lege woestijn, maar u kunt er ook langgerekte bosgebieden en bergen vinden. Als u de Interstate 17 volgt van zuid naar noord is dit een 2,5 uur durende rit bergopwaarts van de hitte van Phoenix naar de bosrijke omgeving van Flagstaff. De Saguaro cacti (het bekende beeldmerk van vele western films) die u aan het begin van deze reis omringen, maken gedurende deze rit plaats voor naaldbomen.
Slide Rock state park Bijna een kwart van Arizona is Navajo tribal land, de complete noord-oost hoek van de staat. Verder zijn er verschillende andere grote delen Tribal land, waarvan het Apache Indian Reservation wat naam betreft waarschijnlijk het meeste tot de verbeelding spreekt.

Naast de wereldberoemde Grand Canyon heeft Arizona nog veel meer te bieden. Een kleine greep: Route66, Sedona, the Saguaro cactus, Tucson, The Colorado river, Walnut Canyon NM, Lake Powell, Antelope Canyon en Petrified Forest.

America’s Tent Lodges in Arizona

De tent lodges in Arizona bevinden zich in 2016 allemaal in Williams.