ESTA registratie voor reizen naar Amerika

Homeland security sign at the airport Reizigers naar de VS moeten minimaal 72 uur voor vertrek on-line persoonlijke gegevens en paspoort informatie registreren bij het department of Homeland Security. Na het indienen van de aanvraag krijgt u een application number en meestal vrijwel meteen toestemming om naar de VS te vliegen. Bewaart u het application number voor toekomstig gebruik, niet persé noodzakelijk, welk handig.

gate at the airport In het vliegtuig hoeft u hierdoor niet langer het groene formulier in te vullen om een toeristenvisum aan te vragen. Belangrijk om te onthouden: de douane op het vliegveld bepaalt uiteindelijk of u wordt toegelaten tot de VS. De electronische registratie ESTA is dus wel verplicht, maar garandeert geen toegang tot de VS. Met een ESTA mag u naar de VS vliegen.

Sinds september 2010 is de ESTA registratie niet meer gratis, maar kost u $14 pp. Meer hierover leest u op de speciale ESTA pagina’s van de Amerikaanse ambassade: http://amsterdam.usconsulate.gov/visa_waiver_program2.html
Uw ESTA is twee jaar geldig, of zolang uw paspoort geldig is (whatever comes first). Indien u binnen twee jaar nogmaals naar de VS gaat, hoeft u op de ESTA website alleen uw nieuwe reisgegevens in te voeren.

Een belangrijke opmerking: er wordt nog altijd misbruik gemaakt van de onbekendheid van de ESTA registratie door bedrijven die aanbieden om namens u de aanvraag in te dienen. Uiteraard is dat tegen betaling. Wij adviseren u om daar niet op in te gaan. Het zal u niet schaden, maar het is volstrekt onnodig extra te betalen voor de aanvraag. U kunt dit zeer eenvoudig zelf doen. Belangrijk is daarom wel, dat u de juiste website kiest. Het adres voor uw ESTA aanvraag is https://esta.cbp.dhs.gov/